Poeder of Tablet voor je vaatwasser

Gepubliceerd op 20 december 2023 om 16:25

Of je poeder of tabletten moet gebruiken in je vaatwasser hangt af van je persoonlijke voorkeur, het type vaatwasser dat je hebt en de resultaten die je wilt bereiken. Beide vormen van vaatwasmiddelen hebben hun voor- en nadelen. Hier zijn enkele overwegingen:

Poeder:

Voordelen:

 1. Aanpasbare Hoeveelheid: Met poeder kun je de hoeveelheid vaatwasmiddel aanpassen op basis van de vuilheidsgraad van de vaat en de grootte van de lading.
 2. Goedkoper: Over het algemeen zijn vaatwasmiddelpoeders vaak goedkoper per lading dan tabletten.

Nadelen:

 1. Minder Gemakkelijk in Gebruik: Sommige mensen vinden het minder handig om met poeder te werken, vooral als ze snelheid en gemak verkiezen.
 2. Kan Minder Effectief Zijn bij Kortere Cycli: Bij kortere afwascycli heeft poeder mogelijk niet genoeg tijd om volledig op te lossen en zijn werk te doen.

Tabletten:

Voordelen:

 1. Gemakkelijk in Gebruik: Tabletten zijn handig en vereisen geen meetwerk. Je gooit gewoon een tablet in het vaatwasmiddelvak.
 2. Handig voor Korte Cycli: Tabletten zijn vaak geformuleerd om effectief te zijn, zelfs bij kortere afwascycli.
 3. Vooraf Gedoseerd: Tabletten bevatten al de juiste hoeveelheid vaatwasmiddel, wat handig is en verspilling kan verminderen.

Nadelen:

 1. Duurder per Lading: In vergelijking met poeder kunnen vaatwasmiddeltabletten duurder zijn per lading.
 2. Minder Aanpasbaar: Je kunt de hoeveelheid vaatwasmiddel niet aanpassen zoals je dat met poeder kunt.

Tips:

 • Lees altijd de instructies op de verpakking van het vaatwasmiddel dat je gebruikt, omdat de aanbevelingen kunnen variëren.
 • Als je vaatwasser een apart vak heeft voor voorspoelmiddel, zorg er dan voor dat je dit ook gebruikt.

Uiteindelijk is het belangrijk om te experimenteren en te zien welke vorm van vaatwasmiddel het beste werkt voor jouw specifieke situatie en vaatwasser.

Onze Conclusie: 

Ons advies is het gebruik van poeder een eetlepel is voldoende!

Gebruik ook altijd Zout als u geen kalkontharder heeft, zout lost het kalk op welke door de vaatwasser uit het water wordt gehaald, daarnaast voegt de vaatwasser aan het einde van het programma zout toe om nare geuren te voorkomen.

Glansspoel dient u ook te gebruiken,  deze zorgt voor een snelle droging van de vaat en geeft een vettig laagje in de vaatwasser!

Glaswerk mooi houden en geen witte strepen, glas altijd onder de 45 graden wassen, als u hierboven komt dan geeft het glaswerk corrosie!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.